Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
Dr. Podlovics Ágota
Kérdezzen!
Dr. Podlovics Ágota
Budapest, XI. ker.

45977
Tisztelt Doktornő! A 15 éves fiam edzés után több alkalommal panaszkodott, hogy fáj a jobb térde. A háziorvos felírta neki a Condrosulf 800 mg tablettát, amit kúra szerűen 3 hónapig napi 1 szemet kell szednie. Később sportorvosi vizsgálaton felírták a Brexin 20mg tablettát is napi 1X1. A fiam a sportorvosnak nem mondta, hogy szedi a Condrosulfot és így nem tudjuk, hogy a kétféle gyógyszer szedhető-e együtt. Nem szeretném, ha baj történne a két gyógyszer együttes szedése közben.
Tisztelettel: balogera
A két gyogyszert szedheti együtt, a Condrosulf porcregeneráló,a Brexin pedig gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapitó.
Tisztelettel:dr. Podlovics

45076
Tisztelt Doktornő! nekem nagyon erős migrénes fejfájásaim szoktak lenni,nem segit semmi,azt olvastam,hogy a INDOMETACINUM kúp,az használ a nagyon erős görcsös migrénre.Tudna ebben nekem segiteni?
Kedves Uram!
Sajnos migrenes fájfájással nem foglalkozom,de az Indometacinum jó fájdalom csillapitó,érdemes megprobálni.Forduljon panaszával neurológushoz.
Tisztelettel dr. Podlovics

44025
T Doktornö.Normális az hogy a lázcsillapito injekcionak a helye még egy hét után is fáj a fenekembe kaptam mi lehet az oka
Lehetséges egy hét után is fájdalom,de ha pirosabb,melegebb a helye jegelje vagy keresse meg háziorvosát ez ügyben.Tisztelettel dr Podlovics

43344
Tisztelt Doktor nő!

A problémám, amire szeretnék megoldást találni a következő:
10 évvel ezelőtt műtötték a térdem, porcleválás és elülső keresztszalag szakadás miatt (nem sportolás közben szereztem a sérülést). Sajnos a műtét utáni gyógytornán csak párszor vettem részt, így a gyógyulási folyamat elég hosszúra nyúlt. 4 év kellett ahhoz, hogy teljesen le tudjak guggolni és csak merevítő használatával sportolhattam, amit elég hamar elhagytam, mert zavart, és úgy éreztem nincs is szükségem rá. Azóta ugyan nem rendszeresen, de sportolok: aerobic, futás, néha úszás, squash. Semmi nem okoz problémát, nem fáj a térdem közben, nem érzem, hogy túlerőltetném, kivéve futás közben...Nemrég elkezdtem viszonylag rendszeresen futni (anno középiskolai és egyetemi évek alatt a Cooper-teszt előtti hónapban rendszeressé tettem a futást és szerettem,de nem eléggé:) ), hogy időben megkezdjem felkészülést a jövő évi félmaratonra, és ne is kelljen megszakítanom/túlerőltetnem magam, illetve azért is, mert ez az a sport, ami a legtöbb örömet okozza, amivel igazán ki tudok kapcsolódni és alakformálásra is nagyon jó. Három Margitsziget-kört (5200 m) futottam 1 héten belül, ebből kettőt egymás utáni napokon (két nappal ezelőtt volt a legutóbbi futás). Nem volt baj a mai napig. Ugyan éreztem, hogy kicsit érzékenyebb a térdem, mint szokott, de mindkettő az volt, és nem gondoltam, hogy be is dagad. Mára duzzadt meg az anno műtött térdem. Kicsit megijedtem, de nem eléggé, hogy orvoshoz menjek. Tudom, hogy a futást nem kéne erőltetnem, mert ez nem a legjobb a térdnek, sőt, de nem szeretném abbahagyni, mert végre találtam egy sportot, amit szívesen csinálok és nem szeretném emiatt feladni. Szeretnék valamiféle megoldást találni arra, hogy űzhessem is, és a térdem se készüljön ki. Most pihentetem pár napig, borogatom (ha esetleg tud javasolni jobb módszert, szívesen fogadom,köszönöm). Természetesen ha nem apad le holnapra, akkor orvoshoz fordulok, de örülnék ha találnék valamiféle "gyógymódot" arra, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, tehát futás és fájdalommentes, nem duzzadt térd. Előre is nagyon köszönöm válaszát.
Tisztelettel
N.Adrienn
Kedves Adrienn!
A futás tényleg nem a legjobb sport a térdének.A dagadás lehet megeröltetéstől,de rossz lépéstől inszalaggyulladástól is.Javaslom térdvédő használatát és amikor magdagad jegelés és kenöcsök használatát.
Tisztelettel dr. Podlovics Ágota

40833
jobb oldali kp.fokú csipő kopásom van.meloxot kaptam rá.a kataflán jobb hatásúnak dizonyult.a mütétet még nem javasolják.az utobbi időben egy jobban fokozódtak a fájdalmaim.erössebbek.a münkám is veszélybe került ez által.az orvoshozidőpontom csak későre van.mivel tudom csillapítani e fellépő fájdalmakat,hogy dolgozni tudjak továbbra is.a válaszát elöre is köszönöm.tisztelettel:Hévizi Csaba.
Kedves Uram!
Nagyon fontos a torna és uszás.Fájdalom csillapitásre az Algopyrin is nagyon jó és a Flector tapasz.
Tisztelettel dr. Podlovics Ágota

Összesen: 4 oldal
1234


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Kérdezzen!

Dr. Podlovics Ágota

reumatológia

Szponzorált hirdetések